[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 و 4 - ( 3-1385 ) ::
جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 33-37 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آموزش کارگاهی بر دانش و نگرش تغذیه ای کارکنان پرستاری بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (سال 1384)
شهناز طبیعی ، سوری راغبی، مریم نخعی، سید علی رضا سعادت جو، شیدا پژمان خواه
کارشناس ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، shahnaztabiee@bums.ac.ir
چکیده:   (10184 مشاهده)

  زمینه و هدف : با توجه به اهمیت آموزش تغذیه مطلوب توسط پرستاران جهت گروه های آسیب پذیر و تناقضاتی که در مورد کمیت و کیفیت این آموزش ها وجود دارد وو نیز تعیین کیفیت ارائه آموزش کارگاهی بر دانش و نگرش تغذیه ای کارکنان پرستاری ، این تحقیق در مراکز بهداشتی ، درمانی شهری تابعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد .

  روش تحقیق : در این مطالعه نیمه تجربی ، کارکنان پرستاری شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که به صورت سرشماری انتخاب شده بودند ، مورد مطالعه قرار گرفتند . ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه سه قسمتی شامل 10 سؤال مربوط به مشخصات فردی ، 20 سؤال در مورد سنجش دانش و 20 عبارت در رابطه با سنجش نگرش بود . داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری spss و آزمون های آماری پارامتریک (تی ، آنالیز واریانس درون گروهی و ضریب همبستگی) و غیر پارامتریک (کای دو) در سطح معنی داری 05/0 p≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .

  یافته ها : در مجموع 120 نفر از کارکنان پرستاری بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مورد مطالعه قرار گرفتند . بیشتر آنان مؤنث (5/92%) و در محدوده سنی 31- 40 سال (40%) و کارشناس پرستاری (7/56%) بودند . مقایسه میانگین میزان دانش و نگرش کارکنان پرستاری در مورد مصرف شیر و لبنیات ، تعادل و تنوع در برنامه و تنوع در برنامه غذایی ، تغذیه بیماران مبتلا به پرفشاری خون ، دیابت و افزایش وزن قبل از آموزش ، بلافاصله بعد و سه هفته پس از آموزش تفاوت آماری معنی داری داشت (001/0 p< ) . از بین متغییرهای مؤثر بر افزایش میانگین نمره دانش پس از آموزش با استفاده از آزمون رگرسیون خطی گام به گام ، دو متغییر سطح تحصیلات (000 p= ) و بیمارستان محل خدمت ، از نظر آموزشی یا درمانی بودن (002/0 p= ) با افزایش میانگین نمره دانش ارتباط معنی دار داشتند ؛ هم چنین متغییر بیمارستان محل خدمت با افزایش میانگین نمره نگرش پرستاران ارتباط معنی داری داشت (006/0 p= ) .

نتیجه گیری : با توجه به این که پرستاران نقش مهمی در بررسی وضعیت تغذیه بیماران ، مراقبت های تغذیه ای ، مشاوره و ارائه توصیه های تغذیه ای به بیماران و خانواده آنان دارند ، ارتقای فرهنگ تغذیه ای پرستاران ، فرصت انجام هر چه بیشتر و بهتر مسؤولیت فوق را فراهم خواهد کرد

واژه‌های کلیدی: دانش تغذیه ای ؛ نگرش تغذیه ای ؛ آموزش کارگاهی ؛ پرستاران
متن کامل [PDF 234 kb]   (812 دریافت)    
نوع مطالعه: سایر | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۳/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabieit S, Raghebi S, Nakhaei M, Saadatjoo S, Pejmankhah S. The impact of teaching workshops on nurses' nutritional knowledge and attitude in hospitals affiliated to Birjand University of Medical Sciences (2005). Mod Care J. 2006; 3 (3 and 4) :33-37
URL: http://moderncare.bums.ac.ir/article-1-424-fa.html

طبیعی شهناز، راغبی سوری، نخعی مریم، سعادت جو سید علی رضا، پژمان خواه شیدا. تأثیر آموزش کارگاهی بر دانش و نگرش تغذیه ای کارکنان پرستاری بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (سال 1384). مراقبت هاي نوين (فصلنامه علمي-پژ‍وهشي دانشكده پرستاري -مامايي بيرجند). 1385; 3 (3 و 4) :33-37

URL: http://moderncare.bums.ac.ir/article-1-424-fa.html



دوره 3، شماره 3 و 4 - ( 3-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مراقبتهای نوین Modern Care Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705