[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 3 - ( 11-1391 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 264-272 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند
کوکب نمکین، ی نرگس معاشری ، سمیه خسروی
مربی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، n.moasheri@yahoo.com
چکیده:   (4795 مشاهده)

  زمینه و هدف: الگوی تغذیه‌ای مناسب، نقش مهمّی در جهت تأمین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ می‌باشد. آگاهی از الگو‌های تغذیه‌ای این گروه سنّی، در طراحی و اجرای برنامه‌های تغذیه‌ای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانش‌آموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون کای‌اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنی‌داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: 141 دانش‌آموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف می‌کردند. تعداد میان‌ وعده‌های مصرف‌شده، در طیّ یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروه‌های غذایی در طیّ 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیه‌شده
6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیه‌شده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد)، گوشت و جانشین‌ها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنی‌داری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروه‌های غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنی‌داری دیده شد.

  نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: رفتار تغذیه ای، وضعیت تغذیه، ارزیابی تغذیه، دانش‌آموزان، بیرجند
متن کامل [PDF 180 kb]   (1148 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی-تحلیلی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۲/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namakin K, Moasheri N, Khosravi S. Studying Birjand Girls' secondary school students'nutritional pattern. Mod Care J. 2013; 9 (3) :264-272
URL: http://moderncare.bums.ac.ir/article-1-299-fa.html
نمکین کوکب، معاشری ی نرگس، خسروی سمیه. بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت هاي نوين (فصلنامه علمي-پژ‍وهشي دانشكده پرستاري -مامايي بيرجند). 1391; 9 (3) :264-272

URL: http://moderncare.bums.ac.ir/article-1-299-fa.html

دوره 9، شماره 3 - ( 11-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مراقبتهای نوین Modern Care Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.223 seconds with 811 queries by yektaweb 3455